Cha! regelt e-betaling kleine bedragen

Cha! Technologies komt binnenkort met een nieuw systeem voor de elektronische betaling van kleine bedragen, Clickcharge genaamd. Volgens Scott Samios, directeur productmanagement van Cha!, zijn bestaande betaalsystemen te zwaar opgetuigd om rendabel te draaien voor betalingen onder de twintig dollar.

Hij wijst daarbij op Cybercoin, Digicash en Millicent.
Dat zou ook de reden zijn waarom veel bedrijven die zich bezighouden met elektronische handel de verkoop van goedkopere producten en diensten al als niet haalbaar hebben afgeschreven. "Van Amerikaanse economie bestaat 12 procent uit betalingen onder de twintig dollar", aldus Samios. "Daarvan verloopt bij niets via Internet."
Recent kwam Qpass op de markt met een vergelijkbaar systeem. Volgens Cha! zal Clickcharge in tegenstelling tot Qpass gratis beschikbaar komen voor aanbieders van producten en diensten. Qpass vraagt daarvoor naar verluidt tenminste vijftigduizend dollar. Verder zou Clickcharge, in tegenstelling tot Qpass, niet op een server geïnstalleerd hoeven worden. Cha! zal zelf de programmatuur onderdak bieden en klanten voorzien van verkoopgegevens. Verder zegt Cha! voor zijn diensten 8 tot 20 procent van betaalde bedragen te rekenen. Qpass vraagt volgens Samios een commissie van 30 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-13T00:00:00.000Z Redactie Computable