Cijfers Roccade stemmen directie hoopvol

Pink Roccade (voorheen Roccade Informatica Groep) behaalde vorig jaar een omzet van 941 miljoen gulden. Dat is een toename van 17 procent in vergelijking met 1998 (805 miljoen). De winst steeg met 27 procent van 35,2 naar 44,8 miljoen gulden.

Het automatiseringsbedrijf zag de omzet in de financiële sector met 27 procent het hardst groeien tot een aandeel van 23 procent in de totale omzet. De overheidsactiviteiten zijn goed voor 34 procent van de opbrengsten. Daarnaast is Pink Roccade actief in de industrie en de gezondheidszorg. De werkzaamheden in het buitenland via werkmaatschappij Pink Elephant beslaan 3 procent van de omzet.
In het kader van de voorgenomen beursgang besloot de directie tot de invoering van de nieuwe naam, die een samentrekking is van de werkmaatschappijen Roccade en Pink Elephant. Zij acht de resultaten van 1998 en de vooruitzichten voor 1999 goed genoeg om deze gang naar de beurs met vertrouwen tegemoet te zien. Bovendien is er overeenstemming bereikt met de staat (de aandeelhouder) over een door de medewerkers verlangde werknemersparticipatie. ABN Amro Rothschild zal de voorbereidingen coördineren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.