Compaq.com verkoopt direct

Compaq start een nieuw bedrijfsonderdeel, dat zich gaat bezighouden met directe verkoop, eindelijk officieel bekend. Compaq.com zal de computers van het bedrijf met name gaan afzetten via Internet.

Compaq kondigde de vorming van Compaq.com al in november aan. Het bedrijf, de grootste PC-verkoper ter wereld, volgt hiermee het voorbeeld van de snelgroeiende concurrenten Dell en Gateway, die al langer hun producten direct aan de eindgebruikers verkopen.
Compaq.com is de opvolger van Direct Plus, waarmee Compaq al op bescheiden schaal direct apparatuur verkocht. De producent ziet voor zijn nieuwe initiatief vooral een rol weggelegd om de band met de klant via Internet te verstevigen. Compaq stelt zich echter ook tot doel over een enige tijd maandelijks een miljoen computers via Internet te verkopen.
Volgens general manager K. Kurtzman van Compaq.com blijft de tussenhandel van groot belang voor de verkoop van computers, "maar Internet verandert razendsnel de manier waarop mensen tegen het aanschaffen van technologie aankijken." Voor de tussenhandel ziet Kurtzman in de toekomst vooral een rol weggelegd in het aanbieden van technische diensten en ondersteuning. Naar verluidt houdt Compaq in Europa vast aan een verkoopsysteem met wederverkopers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-01T00:00:00.000Z Redactie Computable