Resultaten Siemens beter dan voorspeld

Siemens noteert in de eerste helft van zijn boekjaar een groei van 17 procent in zowel omzet als winst. De verkoop stegen tot 61,2 miljard mark en de winst tot 1,39 miljard mark.

Financiële experts hadden aangekondigd dat de groei er bij Siemens tegen het einde van het halfjaar uit zou raken. In plaats daarvan nam de groei verder toe. Volgens de experts zijn de goede resultaten mogelijk toe te schrijven aan een extra strak debiteurenbeheer. Volgens Siemens zullen de effecten van het in rekening brengen van omzet uit grote contracten in de tweede helft van het boekjaar normaliseren. Het is voor het eerst dat Siemens met halfjaarcijfers komt. Het bedrijf wil in 2001 een notering aan Wall Street.
Siemens boekte 10 procent meer nieuwe orders in het afgelopen halfjaar dan in dezelfde periode van het vorige boekjaar. Het orderboek van het bedrijf uit München omvat nu opdrachten ter waarde van ruim 65 miljard mark.
Op de activiteiten op het gebied van halfgeleiders, sinds april gebundeld in Infineon Technologies, leed het concern de afgelopen zes maanden een verlies van 104 miljoen mark. Over het hele voorgaande boekjaar bedroeg dat verlies 852 miljoen mark.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.