Microsoft-zaak pas in mei hervat

De antitrustzaak tegen Microsoft krijgt zijn vervolg pas op 10 mei. Dat heeft rechter Jackson gisteren bepaald in overleg met advocaten van de softwareleverancier en het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Het proces ligt inmiddels zes weken stil. Oorspronkelijk zou de zaak medio april weer verder gaan, maar Jackson presideert een strafzaak die langer duurt dan voorzien. Indien dat proces niet voor 10 mei is afgerond, zal de rechter de Microsoft-zaak hervatten op de eerste maandag nadat de jury zich over de strafzaak buigt.
De juristen van Microsoft en Justitie kwamen gisteren bijeen voor de eerste schikkingsonderhandelingen sinds de aanvang van de rechtszaak. Microsoft beweert reeds voor het begin van het proces naar een schikking te hebben gestreefd, maar komt nu pas aan daadwerkelijke gesprekken toe. Tot nog toe zwijgen de juridisch strijdende partijen over de exacte inhoud van de onderhandelingen.
Er zijn vooralsnog geen plannen voor verdere gesprekken, hoewel de twee partijen toekomstige schikkingsbijeenkomsten zeker niet uitsluiten. David Boies, hoofdofficier van Justitie, verklaarde gisteren dat hij is overeengekomen met de advocaten van Microsoft eventuele verdere onderhandelingen niet te openbaren. "Als we productieve schikkingsgesprekken willen hebben, moeten die niet publiekelijk gevoerd worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-01T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.