Intel en IBM breken I/O-gesprekken af

Vertegenwoordigers van Intel en IBM hebben hun onderhandelingen gestaakt over hun uiteenlopende plannen voor I/O-technologie van toekomstige PC-servers. De verschillende architecturen, respectievelijk Next-Generation I/O (Ngio) en Future I/O, ontwikkelen zich nu in niet-compatibele richtingen.

Beide benaderingen bieden een snelle manier om zware servers te verbinden met randapparaten, zoals opslagsystemen.
Future I/O geniet de steun van veel computerfabrikanten, waaronder IBM, Compaq en Hewlett-Packard. Deze technologie geeft serverleveranciers de mogelijkheid hun producten te differentiëren naar gelang de soort en mate van I/O-dataverkeer. Intel geeft echter de voorkeur aan zijn eigen technologie die vooral standaardisatie en snelheid in het vizier heeft. Ngio heeft de steun van Intel, Dell en Sun Microsystems.
Die bedrijven hebben zich verenigd in het Ngio Forum dat al een schets-specificatie heeft uitgebracht voor zijn I/O-technologie die 2,5 gigabit per seconde haalt. De groep hoopt deze architectuur eind dit jaar te verwerken in servers die Intels aanstaande 32-bit Foster-processor gebruiken.
De Future I/O-aanhangers komen dit jaar nog met een specificatie en menen hun architectuur in 2001 op de markt te hebben. Waarschijnlijk mikken zij op systemen met Intels toekomstige 64-bit McKinley-chip, die de opvolger is van de uitgestelde en reeds gedoodverfde Merced. "Uiteindelijk is er waarschijnlijk geen behoefte aan een enkele standaard, maar we moeten dat misschien door de markt laten uitvechten", meent Ngio Forum-lid Gary Abbott, manager bij Dell.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-01T00:00:00.000Z Redactie Computable