R&D-brein bij Coda verlaat organisatie

Met het vertrek van R&D-baas Phil Dawes zijn nagenoeg alle topmanagers van Coda opgestapt. Nog geen jaar nadat Baan de leverancier van financiële software kocht, is alleen marketing verantwoordelijke Richard Anning nog over in Coda's managementteam.

Gelijktijdig met het vertrek van Dawes zwellen de geruchten weer aan dat Baan van Coda af wil.
Na tien jaar Coda vertrekt Dawes naar Kalamazoo, applicatieleverancier voor autodealers, waar hij R&D-directeur wordt. "Er komt een moment dat je niet meer met je hoofd tegen de muur wil slaan", becommentarieerde Dawes zijn vertrek.
Hoewel Baan ontkent dat Coda in de etalage staat, zijn niet alleen het vertrek van Dawes, maar ook de stopgezette productintegratie van Coda in Baan, aanleiding voor berichtgeving dat Coda in de verkoop gaat. Marketing-directeur Neville Merritt van SSI, leverancier van productiesystemen en voormalig partner van Coda zegt zich erover te verbazen dat de verkoopplannen al algemeen bekend zijn." Verder verklaarde hij dat, afhankelijk van de vraagprijs, SSI wellicht geïnteresseerd is in de financiële software.
De Coda-applicatie kan ingezet worden in complexe financiële omgeving met meer gebruikers dan Baan Financials en bestaat momenteel alsstandalone product.
Baan-president Mary Coleman en operationeel directeur Klaas Wagenaar hebben de geruchten over de afstoting al meerdere keren ontkend. "We zijn net klaar met de opleiding van verkopers op het gebied van Coda. Daarnaast werken we aan de positionering van Baan Financials enerzijds en Coda anderzijds", verduidelijkt Sheila Gibson, marketingmanager van Baan Europa.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.