Twee topmensen Inprise stappen op

Bestuursvoorzitter Del Yocam en financieel verantwoordelijke Kathleen Fisher keren softwarebedrijf Inprise de rug toe. Een interim-bestuur van vier mensen neemt de taken voorlopig over.

Inprise weigert de toedracht van het vertrek van beide topmensen toe te lichten. Maar naar verluidt zouden de opgestapte managers gedwongen zijn hun taken neer te leggen.
Marktkenner Gopi Bala van The Yankee Group: "De waarde op de beurs van Inprise is al langere tijd relatief laag, ondanks het grote intellectuele kapitaal van het bedrijf." De omzet van Inprise liep vorig jaar ruim 3 procent terug tot 48,1 miljoen dollar. De winst kwam in 1998 uit op 3,5 miljoen dollar. Eenmalige baten hadden hierop een echter gunstig invloed. Zonder deze was er sprake van verlies. De slechte cijfers zijn volgens A. Thomas van de Siebolt-adviesgroep voor een belangrijk deel te wijten aan de slechte integratie van Visigenic Software, dat in 1997 werd overgenomen. Daardoor ontbrak het volgens haar binnen Inprise aan interne cohesie.
Yoram kwam in 1996 de gelederen bij Inprise, toen nog Borland, versterken. Eerder werkte hij voor Apple en Tektronix. Hij realiseerde bij Inprise met succes een aantal reorganisaties, die het bedrijf op de kaart zetten bij afnemers uit het bedrijfsleven. Borland leverde met name aan ontwikkelaars en desktopgebruikers. Inprise staat nu te boek als leverancier van ontwikkelingsmiddelen, middleware en programmatuur voor systeemmanagement.
In januari dit jaar werd het bedrijf onder regie van Yocam gesplitst in Inprise en Borland.com. Tegelijkertijd maakte de bestuursvoorzitter bekend het personeelsbestand van 950 mensen met 20 procent te willen terugbrengen. In oktober vorig jaar waren er al 125 banen geschrapt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.