Yahoo koopt multimedia-specialist

Internet-bedrijf Yahoo neemt voor 5,7 miljard dollar het verlieslijdende multimedia-bedrijf Broadcast.com over. Yahoo betaalt in aandelen; het geeft 0,77 eigen aandeel voor een stuk Broadcast.com.

Dit betekent een toeslag van 10 procent op de beurskoers die Broadcast.com afgelopen woensdag noteerde en een premie van 63 procent op de koers op 19 maart. Bijna twee miljard dollar aan aandelen is in handen van Broadcast.com-grondleggers en bestuurders Mark Cuban en Todd Wagner. De overname wordt naar verwachting na de zomer afgerond.
Broadcast.com leed in 1998 een verlies van 16,4 miljoen dollar op een omzet van 22,4 miljoen. De winst die Yahoo zelf afgelopen jaar boekte, weegt daar met 25,6 miljoen dollar maar net tegenop. Yahoo zette vorig jaar 203,3 miljoen dollar om.
Het bedrijf uit Santa Clara in de staat Californië kan echter op basis van zijn hoge aandelenwaarde, miljardenaankopen doen. De waarde van het aandeel Yahoo verzevenvoudigde vorig jaar, zodat de beurswaarde van het bedrijf nu 35 miljard dollar bedraagt. Bill Bass, analist van Forrester Research: "Door de hoge beurswaarde kosten de overnames Yahoo feitelijk niets. Normaliter betekent het betalen van een overname met eigen aandelen dat deze zijn overgewaardeerd. Yahoo slaagt er echter in aan de lopende band overnames te doen zonder dat de waarde van zijn stukken daalt."
Broadcast.com voegt audio en video-presentaties van vooral sportevenementen toe als inhoud van Yahoo. Het Texaanse bedrijf is te vergelijken met een radio of tv-zender, maar dan op Internet. Het beschikt over rechten voor het overnemen van uitzendingen van 385 radio- en veertig televisie-stations en kabelbedrijven. Het zal verder door het leven gaan als Yahoo Broadcast Services en alle multimedia-technologie van het concern onder dak krijgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-02T00:00:00.000Z Redactie Computable