Gartner stelt groei Compaq ter discussie

Het is onwaarschijnlijk dat Compaq in staat zal zijn Digitals dalende computerverkopen nieuw leven in te blazen. Dit stelde Scott Winkler van onderzoeksorganisatie Gartner Group tijdens een symposium van de organisatie in San Diego.

Compaq wil in het jaar 2000 een omzet van vijftig miljard dollar realiseren. De acquisities van Tandem en Digital moesten de benodigde groeiversnelling opleveren.
"Eén van de problemen waar Compaq mee te kampen heeft, is dat het bedrijf, ondanks de aankopen van Tandem en Digital, die met hoogwaardige grote computersystemen in de bovenkant van markt opereren, nog steeds wordt beschouwd als PC-leverancier", aldus Winkler. Een grote IT-gebruiker neemt een 'dozenschuiver' nou eenmaal niet serieus, zo meent de analist.
Het succes en de groeisnelheid van Compaq hangt volgens de redenatie van Gartner af van de manier waarop de verschillende verkoopmodellen voor PC's en bedrijfssystemen geïntegreerd worden in één organisatie. De integratie van Digital is nog lang niet voltooid. "Er is zwaar gesneden in administratieve en technische functies, maar veel Digital-ingenieurs kijken de kat nog uit de boom. Hoewel Compaq dat niet toegeeft, werkt het nog steeds hard aan de integratie. Het is bereid de Digital-activiteiten voort te zetten en investeert daar in. Gezien de marktontwikkelingen zal het echter moeilijk zijn Digital-systemen succesvol te blijven verkopen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-26T00:00:00.000Z Redactie Computable