CA neemt Platinum Technology over

Softwareleverancier Computer Associates heeft zich met een bod van 3,5 miljard dollar op concurrent Platinum Technology weer gemeld aan het acquisitiefront. Beide bedrijven benadrukken dat het om de grootste overname gaat die ooit in de software-industrie heeft plaatsgevonden.

De integratie gaat zo goed als zeker gepaard met ontslagen, maar CA-topman Sanjay Kumar kan nog geen indicatie geven over het aantal mensen dat het veld moet ruimen.
Speciale teams van CA en Platinum gaan de komende weken bekijken hoe de productgamma's van beide bedrijven het beste in elkaar geschoven kunnen worden. Zowel Kumar als Platinums algemeen directeur Andrew Filipowski beloofden dat producten met overlappende functionaliteit in de toekomst op ondersteuning kunnen rekenen.
Het nieuws van de overname kwam als een verrassing. In zijn acquisitiestrategie is CA's belangrijkste doel het expanderen van zijn services-organisatie. Na de mislukte overname van Computer Sciences Corporation (CSC) vorig jaar, legde het bedrijf zich niet meer toe op het binnenhalen van één grote vis, maar op het aantrekken van meerdere relatief kleine dienstverleners. CA ziet dienstverlening als waarborg voor toekomstige groei en het afgelopen jaar gingen bedrijven als Realogic, Transview en LDA Systems al op in het grote softwarebedrijf.
De acquisitie-onderhandelingen met Platinum raakten gisteren in een stroomversnelling. CA organiseerde een nieuwe kredietfaciliteit van 4,5 miljard dollar bij Credit Suisse First Boston en deed een bod op alle uitstaande aandelen Platinum van 29,25 dollar per aandeel, meer dan drie keer de waarde van de beurskoers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-30T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.