Mitnick na bekentenis spoedig vrij man

De gerenommeerde hacker Kevin Mitnick heeft een overeenkomst gesloten met de Amerikaanse Justitie. Door schuld te bekennen kan hij vanaf februari een vrij man zijn, op voorwaarde dat hij drie jaar de computer laat staan en evenmin gebruik maakt van mobiele telefoons.

Mitnick wordt beschuldigd van vernieling van computers, diefstal van miljoenen dollars aan software en het gebruik van gekraakte toegangscodes.
Hij bekent nu schuld voor computer- en netwerkfraude. Daarop staat een gevangenisstraf van 46 maanden, aldus de openbaar aanklager. Mitnick zit sinds februari 1995 in de gevangenis en zal zodoende naar verwachting binnen een jaar vrijkomen. De zaken waarvoor hij was aangeklaagd, zijn echter goed voor een gevangenisstraf van 35 jaar. Als extraatje kwamen Mitnick en Justitie overeen dat inkomsten die hij mocht opdoen als gevolg van zijn illegale activiteiten - boekenverkoop bijvoorbeeld - gaan naar zijn 'slachtoffers', waaronder Motorola, Novell, Sun en Nokia.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-30T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.