Sun en Netscape integreren producten

America Online (AOL) en Sun Microsystems zullen de bedrijfssoftware van Netscape blijven verkopen. Die serverproducten gaan tegen het eerste kwartaal van volgend jaar samen met die van Sun en diens dochter Netdynamics.

De nieuwe gezamenlijke softwaredivisie van AOL en Sun, waarin Netscape nu is gehuisvest, heet Sun-Netscape Alliance. Een andere naam 'Dotcom software company' ligt echter op de loer.
Deze softwaretak komt onder leiding van Sun-directeur Mark Tolliver en combineert de mail-, samenwerkings- en webserversoftware van Sun en Netscape.
De individuele productlijnen van deze twee bedrijven worden vooralsnog gewoon voortgezet met enkele nieuwe versies die halverwege dit jaar uitkomen. In het eerste kwartaal van 2000 komen gefuseerde versies van deze serversoftware uit. Hierbij beloven de bedrijven platformonafhankelijkheid te behouden. De ondersteunde besturingssystemen zijn Suns eigen Unix-variant Solaris, Linux, Windows NT en HP-UX van Sun-concurrent Hewlett-Packard.
Tijdens de officiële onthulling gisteren uitten alledrie de betrokken bedrijven het 'e-commerce'-mantra, waarbij Sun zijn marketingterm 'dotcom' tot werkwoord verhief. De computerleverancier uit daarmee zijn streven bedrijven klaar te stomen voor de 'networked economy' door hard- en software te leveren voor elektronische handel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-31T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.