Baan verliest eerste kwartaal 19 miljoen

Baan Company heeft het eerste kwartaal van 1999 een nettoverlies geleden van negentien miljoen dollar. Vorig jaar boekte de producent van erp-software nog een bescheiden winst van 2 miljoen dollar. De omzet bedroeg 176 miljoen, tegenover 179 miljoen een jaar eerder.

Het bedrijf blijft desondanks optimistisch. Het meldt een recordaantal licentietransacties - 75 procent meer dan vorig jaar - en heeft enkele nieuwe commissarissen benoemd in de Raad van Bestuur, waaronder Pierre Jean Everaert, voormalig algemeen directeur van de Koninklijke Ahold en voormalig directielid van Philips Electronics.
Baan corrigeert de gisteren verschenen berichten over het afgebroken project met KLM. Hoewel het project een geschatte waarde had van 75 miljoen gulden, zijn de financiële gevolgen volgens het bedrijf minimaal. Het boekt hiervoor in het juist afgesloten kwartaal twee miljoen dollar aan extra onkosten. Volgens ceo Tom Tinsley heeft het afgebroken project geen gevolgen voor de plannen van Baan, waarin het zich onder meer wil gaan richten op de frontoffice.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.