Emissie Mips moet SGI 200 miljoen opleveren

Silicon Graphics (SGI) geeft zes miljoen aandelen uit van dochter Mips Technologies voor 34,5 dollar per stuk. Na de emissie, die SGI dus 207 miljoen dollar zal opleveren, bezit het nog 69 procent van de aandelen Mips. Inschrijvers krijgen naar verwachting op 19 mei hun aandelen toegewezen.

Mips haalde vorig jaar driekwart van zijn inkomsten uit Nintendo-spelletjes. Het nieuws vorige week dat IBM het contract voor de processor voor de nieuwe generatie Nintendo-spellen in de wacht sleepte, doet de aandelen Mips dan ook geen goed.
Bovendien zal Nintendo gebruik gaan maken van een grafische chip van Artx, een bedrijf dat is opgezet door voormalige werknemers van SGI. Artx kreeg daarover een juridische procedure van SGI aan de broek, maar deze zaak werd afgeblazen toen Nintendo dreigde werk te gaan maken van het breken van vertrouwelijkheid door SGI en Mips bij de werkzaamheden voor de spelletjesproducent. Volgens Mips blijven de revenuen van de Nintendo 64-spelcomputer de komende jaren nog een 'substantieel deel van de inkomsten uitmaken'.
Ook SGI maakt moeilijke tijden door, gezien de daling van de koers van het aandeel van 69 dollar zes weken geleden naar nog geen 35 dollar nu.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.