Fusie AOL en Netscape kost 850 banen

Gisteren heeft het Amerikaanse Internetbedrijf America Online (AOL) 850 werknemers de wacht aangezegd. De sanering hing al langer in de lucht; verwachtingen over een ingreep gingen uit van maximaal duizend ontslagen.

De banen die geschrapt worden, zijn volgens AOL evenredig verdeeld over het eigen bedrijf en Netscape, dat recent werd overgenomen. De werknemers van Netscape die kunnen blijven, krijgen dezer dagen zekerheid over hun functies en salarissen.
AOL is ook bezig duidelijkheid te scheppen over de overeenkomst die Netscape en Excite vorig jaar sloten. Volgens die afspraken krijgt Netscape de beschikking over zoekdiensten en andere �inhoud� van Excite, terwijl dit bedrijf tegen betaling van 70 miljoen dollar advertenties kwijt kan op Netscape�s browser en Internet-portaal. Sinds de interesse van AtHome in Excite speculeren marktkenners erop dat Excite toch liever zijn eigen gang gaat, los van Netscape.
Ook de rol van Sun in het samengaan van AOL en Netscape wordt duidelijker. AOL en Sun zullen samen een software-divisie oprichten om de bedrijfsprogrammatuur van zowel Sun als Netscape aan de man te brengen.
De combinatie wordt volgens analisten een zeer sterke speler op de markt voor Internet-servers, die nu nog wordt gedomineerd door IBM, HP en Microsoft/Compaq. Het bedrijfsonderdeel zal werk bieden aan ongeveer 2000 mensen in Silicon Valley.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-01T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.