Lucent wil af van mkb-activiteiten

Lucent heeft een sterk eerste kwartaal 1999 doorgemaakt. De producent van telecommunicatie-apparatuur realiseerde een omzetgroei van 33 procent. Tijdens de presentatie van de cijfers maakte het bedrijf bekend zijn activiteiten voor kleine en middelgrote bedrijven te verkopen.

De winst van Lucent kwam tussen begin januari en eind maart uit op 442 miljoen dollar. Een jaar geleden was dat 29 miljoen. In beide periodes reserveerde Lucent fors voor de financiering van acquisities. Uitgezonderd deze reserveringen steeg de winst van 186- naar 457 miljoen. De omzet kwam uit op 8,22 miljard dollar, tegen 6,18 miljard een jaar eerder. Behalve de omzetgroei zorgden verbeterde marges en een gunstiger belastingregime voor de winststijging, aldus Lucent.
De verkoop van apparatuur aan telecommunicatiebedrijven steeg met 40 procent tot 5,1 miljard dollar. De verkoop aan andere bedrijven was goed voor een omzet van bijna twee miljard dollar, een stijging met 15 procent. Chips leverden Lucent 21 procent meer inkomsten op.
Het bedrijfsonderdeel dat zich richt op de verkoop aan kleinere bedrijven zal worden verkocht aan een nieuw te vormen bedrijf, geleid door Susan Mandl, die nu nog leiding geeft aan Newcourt Communications Finance.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.