Verliezen Imsi dwingen tot reorganisatie

International Microcomputer Software (Imsi), sluit het derde achtereenvolgende kwartaal af met een verlies. Belangrijke reden van de rode cijfers zijn volgens het bedrijf de tegenvallende consumentenverkopen. Het bedrijf uit Californië gaat reorganiseren.

Imsi maakt software op het gebied van onderwijs en opvoeding, productiviteit en grafische toepassingen. In het derde kwartaal van zijn boekjaar leed het een verlies van 9,7 miljoen dollar. De omzet daalde met ruim 56 procent naar 7,3 miljoen dollar. Een jaar geleden boekte Imsi in dezelfde periode nog een winst van 1,1 miljoen dollar. In de afgelopen negen maanden leed Imsi een verlies van 15,1 miljoen dollar op een omzet van 30,9 miljoen.
Het bedrijf wil onderdelen en activiteiten gaan afstoten, en zich meer richten op Internet. Het reserveert dit kwartaal een onbekend bedrag voor de afschrijving van voorraden en andere bedrijfsmiddelen die niet-strategische activiteiten dienen, en voor de kosten van een sanering van het personeelsbestand.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.