Kosten R&D drukken winst Pegasus

De Britse ontwikkelaar van accountancy-software Pegasus heeft over 1998 de winst sterk zien afnemen. Terwijl de omzet met ruim 20 procent toenam tot 14,9 miljoen pond, nam de winst met 34,3 procent af tot 1,3 miljoen pond.

Dit laatste is met name een gevolg van de enorme kosten die er gemaakt zijn met het ontwikkelen van 32-bit applicaties voor Windows. Daarnaast heeft de onderneming duidelijk last van het internationaal opererende Sage.
Pegasus bewerkt voornamelijk de Britse markt. De toekomst voor het bedrijf ziet er echter nog steeds goed uit. Het klantenbestand bevat onder meer 25.000 gebruikers die nog steeds onder DOS werken en voor wie het hoog tijd wordt naar een moderner platform over te stappen. Niettemin is Pegasus op dit moment erg kwetsbaar en is de kans groot dat het door een ander wordt overgenomen. In 1996 heeft Sage al een poging gedaan en ook vorig jaar is er een bod uitgebracht door een Europese onderneming waarvan de naam niet bekend is gemaakt. Dit bod was voor het management van Pegasus destijds echter te laag.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.