Explorer 5 volgt webstandaarden niet

Microsofts nieuwe webbrowser, Internet Explorer 5.0, blijkt niet alle webstandaarden te ondersteunen. Volgens de Web Standards Project-groep (WSP) biedt versie 5.0 van de browser wel verbeteringen ten opzichte van versie 4.0, maar schiet het tekort als het aankomt op het ondersteunen van standaarden.

Het WSP is in augustus vorig jaar opgericht door webontwikkelaars om de implementatie van webstandaarden door software-ontwikkelaars in de gaten te houden. Deze coalitie stelt dat browserfabrikanten als het ware 'winkelen' bij de standaarden van het World Wide Web Consortium (W3C). Ze plukken stukjes uit het totaal aan verschillende technologieën in plaats van ze allemaal volledig te implementeren." Volgens het WSP kost dat softwareleveranciers 25 procent extra inspanning voor het testen en 'debuggen' van hun producten.
De ondersteuning faalt in de ogen van deze groep bij de volgende webstandaarden: cascading style sheets (css), document object model (DOM), extensible markup language (XML), extensible stylesheet language (XSL) en Html 4.0 (hypertext markup language).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-24T00:00:00.000Z Redactie Computable