IBM en EMC begraven strijdbijl

IBM en EMC zijn overeengekomen samen te werken op het gebied van opslagproducten en de onderliggende technologie. Dit verbond tussen de twee opslag-concurrenten heeft een looptijd van vijf jaar.

EMC, marktleidende leverancier van opslagsystemen, zal meer geavanceerde schijven van IBM kopen en technologische kennis delen. In de nabije toekomst zal deze alliantie waarschijnlijk ook andere IBM-producten omvatten, waaronder microprocessoren en geavanceerde, op-maat-gemaakte chips.
De computerfabrikant heeft de afgelopen jaren miljarden dollars gespendeerd aan onderzoek naar en ontwikkeling van grensverleggende hardware- en software-technologieën. Die investeringen beginnen nu vruchten af te werpen doordat IBM overeenkomsten sluit met andere bedrijven, die tevens concurrenten zijn.
Het concern tekende bijvoorbeeld eerder deze maand een monstercontract met Dell ter waarde van zestien miljard dollar. IBM zal de PC-fabrikant voortaan voorzien van componenten voor diens computers. De nieuwe alliantie met EMC voorziet ook in een brede uitwisseling van patenten en het samen ontwikkelen van zakelijke mogelijkheden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.