Jobs licht tipje sluier op

Apple Computer komt dit jaar nog met producten voor de mkb-markt (midden- en kleinbedrijf), waaronder mobiele computers. De Macintosh-fabrikant verstrekt op 20 april meer details tijdens een wereldwijde videoconferentie.

Steve Jobs, interim-president van Apple Computer, gaf gisteren enkele hints van wat de Macintosh-fabrikant de komende tijd op stapel heeft staan. De topman beantwoordde, samen met zes leden van het managementteam, vragen van aandeelhouders na afloop van de jaarlijkse vergadering van die belanghebbenden.
"Het kleinbedrijf is een aantrekkelijke doelgroep voor ons en wij zullen daar veel energie in steken", verklaarde Jobs. De computerleverancier zal echter niet zoveel moeite doen om door te dringen bij grote bedrijven. "Die gebruiken voornamelijk Wintel-systemen. Het ondernemen van een frontale aanval op de bedrijfsmarkt zou veel energie kosten en slechts een kleine kans van slagen hebben", aldus de interim-president.
Apple heeft al de berichten bevestigd dat het met een mobiele iMac-computer voor consumenten komt, maar begint nu ook voorzichtig over draagbare systemen voor directeuren. Eén van de eerste dingen die Jobs dan ook wilde doen toen hij achttien maanden geleden terugkeerde naar Apple, was het overnemen van de 3Coms Palmpilot-divisie. "Maar zij waren niet geïnteresseerd", zegt Jobs nu.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.