Ericsson blijft achter met mobiele telefoons

Ericsson draaide in het eerste kwartaal van dit jaar financieel veel minder dan zijn grootste concurrent Nokia. Waar de Finse producent van onder meer mobiele telefoons zijn winst verdubbelde, moest het grootste bedrijf van Zweden genoegen nemen met een winsthalvering.

De winst voor belastingen van Ericsson liep met 51 procent terug tot 1,3 miljard Zweedse kroon. De inkomsten uit consumentenproducten daalden ten opzichte van de eerste maanden van 1998 met 12 procent, ondanks een stijging van het aantal verkochte telefoons. Prijserosie zorgde ervoor dat Ericsson met 37 procent meer verkochte apparaten toch minder verdiende.
Volgens topman Sven-Christer Nilsson heeft Ericsson momenteel een marktaandeel van ruim 16 procent. Daarmee is het, na Nokia en Motorola, de op twee na grootste producent van mobiele telefoons in de wereld. Nilsson streeft ernaar dat zijn bedrijf in deze rangorde tenminste één plaats zal stijgen. Dit jaar zal dat volgens hem echter niet meer gebeuren.
Ericsson wil marktaandeel veroveren met de nieuwe apparaten die het deze zomer op de markt brengt. Naar verluidt is vooral het feit dat Ericsson vorig jaar niet met nieuwe modellen uitkwam debet aan de achterblijvende verkoop. Het bedrijf maakte eerder bekend tienduizend banen te schrappen. Volgens Nilsson komt dit aantal waarschijnlijk hoger uit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.