Explorer 5 verschijnt vandaag

Microsoft lanceert vandaag zijn nieuwe webbrowser, Internet Explorer 5.0. Deze uitvoering van de webbrowser is opvallend genoeg minder geïntegreerd met het Windows-besturingssysteem. Het zou hierdoor makkelijker moeten zijn onderscheid te maken tussen de computer-functies en sommige webnavigatie-functies.

Critici menen dat de mogelijkheden in IE 5.0 strijdig zijn met Microsofts hardnekkige beweringen in de rechtszaal dat de webbrowser een essentieel onderdeel is van Windows. "Dit is zeker inconsistent met de stelling dat Internet Explorer een onafscheidelijk geïntegreerd deel is van het besturingssysteem", zegt antitrust-advocaat Jonathan Jacobson van de juristenfirma Akin Gump in New York.
Microsoft-woordvoerders ontkennen de suggestie dat de nieuwe Explorer minder hecht is verbonden met Windows. "Deze nieuwe software geeft consumenten gewoon wat zij willen", aldus de fabrikant. IE-productmanager Shawn Sanford benadrukt dat de onderliggende softwarecode nog steeds gedeeld wordt door de browser en Windows. "Integratie komt neer op het delen van code. En die processen zijn nog net zo hecht geïntegreerd in IE 5.0 als in de voorgaande versies."
Verder zou in IE 5.0 de ruzie tussen Microsoft en Real Networks enigszins zijn bijgelegd, getuige de aanwezigheid van een link naar de Real Guide van die softwarefabrikant voor 'streaming media'. Microsofts nieuwe browser bevat nog enkele verbeteringen en heeft de push-technologie Active Desktop laten vallen. Gebruikers van Windows 98 merken van dat laatstgenoemde hoegenaamd niets, aangezien zij automatisch al Explorer 4, mèt Active Desktop, hebben.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-18T00:00:00.000Z Redactie Computable