Pentium III Xeon gericht op e-handel

Intel mikt met de zware Xeon-uitvoering van zijn nieuwe Pentium III op servers die veeleisende applicaties voor elektronische handel draaien. Het bedrijf slaat zichzelf op de borst als belangrijke motor voor het bevorderen van het web en e-handel.

Dit blijkt uit uitspraken van vice-president Paul Otellini. "Ik zou zelfs willen stellen dat Internet nu al wordt aangedreven door Intel-technologieën", zegt de topman. "We hebben de weergave-functionaliteit van Internet aangepakt met onze Pentium III-processoren. Met de Pentium III Xeon-chips gaan we nu ontwikkelaars helpen bij het veranderen van de manier waarop zijn inhoud scheppen en die informatie delen", aldus de marketingboodschap van Otellini.
Deze krachtige nieuwe Pentium III-variant begint met een kloksnelheid van 500 MHz. Volgende maand verschijnt een versie op 550 MHz. Otellini belooft tegen eind dit jaar een 600 MHz-exemplaar te lanceren. Deze chips worden uitgerust met een L2-cachegeheugen van 512 kilobyte tot 2 megabyte. De 550 MHz-chip met 1 tot 2 MB cache verschijnt echter pas in het derde kwartaal.
Intel heeft het met zijn nieuwe Xeons in eerste instantie gemunt op servers die twee tot acht processoren huisvesten. Het bedrijf introduceert dan ook nagenoeg gelijktijdig de Profusion-chipset, die het mogelijk maakt computers uit te rusten met acht processoren. In het midden van vorig jaar had Intel nogal moeite met het uitbrengen van chipsets waarmee servers meer dan twee Xeons konden gebruiken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.