Siemens gaat voor Raw Iron

Siemens is de eerste Europese partner in Oracle's Raw Iron-plan. De computerfabrikant betuigde gisteren zijn steun voor de Oracle 8i Appliance-strategie voor taakgerichte servers met een minimaal besturingssysteem.

Siemens zal zijn uitvoering van een Raw Iron-systeem baseren op zijn huidige Primergy-servers met Pentium II-chips van Intel. Die machines kunnen maximaal vier processoren bevatten. De Duitse IT-leverancier zegt als eerste met een echt product op de Europese markt te komen.
Raw Iron werd vorig jaar op de Comdex-beurs voortijdig onthuld door Oracle-president Larry Ellison. Dit plan voorziet in computers die gespecialiseerd zijn voor een bepaalde taak en daarvoor een ultradun besturingssysteem en de Oracle 8i-databank gebruiken. Het besturingssysteem is deels gebaseerd op de Unix-variant Solaris van Sun Microsystems. Tot op heden hebben alleen Hewlett-Packard en Dell steun aangekondigd voor Raw Iron. Ellison beweert echter dat ook Intel, Compaq en Sun zich achter dit plan zullen scharen.
Siemens mikt met zijn 8i-appliance in eerste instantie op Internet-dienstverleners die applicaties voor hun klanten willen huisvesten op toegewijde servers. Verder is ook deze computerfabrikant bevangen door de Linux-koorts. Het bedrijf zegt verbaasd te staan over de vele reacties op de samen met softwareleverancier Sap opgezette Linux-strategie. De twee demonstreerden vorige week op de Cebit-beurs een versie van Saps bedrijfsautomatiseringssoftware R/3 voor het freeware-besturingssysteem.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-23T00:00:00.000Z Redactie Computable