NSI berooft Internic van verkeer

Domeinnaambeheerder Network Solutions (NSI) leidt al het Internet-verkeer voor het domeinoverzicht van Internic naar zijn eigen website. Dit heeft voor ophef gezorgd in de Internet-gemeenschap. Critici menen dat NSI hiermee aanstaande concurrenten de pas afsnijdt.

Sommigen roepen dan ook om interventie door de Icann (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) of de Amerikaanse overheid, die zegt het beheer en de registratie van Internet-domeinnamen in handen van een marktmechanisme wil geven. Op dit moment ligt die taak nog altijd bij het door de regering aangewezen NSI.
Die instelling heeft afgelopen weekend op eigen houtje besloten het verkeer om te leiden naar dehttp://networksolutions.com-site. NSI had dit van tevoren noch aan het publiek, noch aan de Amerikaanse overheid laten weten. De domeinnaambeheerder zegt diverse redenen voor de 'verkeersomleiding' te hebben, waarvan de voornaamste is: het consolideren van zijn enigszins verwarrende marketing-boodschap. Tenminste drie websites van NSI waren namelijk gewijd aan domeinregistratie.
Wederverkopers van domeinnamen en aanstaande concurrenten van NSI menen echter dat de huidige monopolist buiten zijn boekje gaat. Bedrijven die willen weten of een domeinnaam reeds is bezet en zo ja door wie, gaan naar de registersite van Internic, maar worden daar direct gewezen op de registratiediensten van NSI. Deze koppeling zou dus voor oneerlijke concurrentie zorgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.