Siemens snijdt in computeractiviteiten

Siemens schrapt 1130 banen in zijn afdeling computersystemen. Dat is ongeveer 12,5 procent van de in totaal negenduizend werknemers. Het betreft alleen functies in Duitsland, waar vijfduizend medewerkers actief zijn.

Het elektronicaconcern zegt de getroffen medewerkers intern te herplaatsen. Duitse vakbonden melden echter dat het om ontslagen gaat.
De reorganisatie behelst ook een nieuwe indeling in twee eenheden:enterprise products voor de BS2000- mainframes, Unix-servers en zware opslagsystemen, envolume products voor PC's en NT-servers. Volgens een Siemens-woordvoerder in het Duitse IT-vakbladComputerwoche loopt de verkoop van alle computersystemen naar wens. Om de goede resultaten vast te houden, zijn in Siemens' visie echter kostenreducties en efficiëntie-maatregelen nodig.
Door de aangekondigde herstructurering zwellen de geruchten weer aan dat het concern overweegt het productiegedeelte van de computers te verkopen. Siemens zou zich dan kunnen concentreren op de verkoop van de computersystemen en de systeemintegratie, terwijl gespecialiseerde PC-assemblagebedrijven de computerbouw uitvoeren. Een eerdere poging om de PC-fabriek in Augsburg aan Acer te verkopen, mislukte overigens.
Het Beierse bedrijf veranderde in oktober vorig jaar zijn IT-beleid. In een grootscheepse reorganisatie werden de tot de kern behorende automatiserings- (Siemens Nixdorf) en telecommunicatie-activiteiten samengebracht in één marktsegment onder de noemer Informatie en Communicatie. Er zijn drie divisies opgericht:information and communication products (waar computersystemen onder valt),information and communication networks enSiemens business services. Momenteel onderzoekt Siemens of het de werkmaatschappijen rond detailhandel- en banksystemen zal verzelfstandigen en naar de beurs brengen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-24T00:00:00.000Z Redactie Computable