Microsoft vergroot belang in L&H

Microsoft vergroot zijn belang in het Belgische bedrijf Lernout & Hauspie (L&H). De softwarereus kocht ruim 850 duizend aandelen met een totale waarde van ongeveer vijftien miljoen dollar. Het bedrijf beschikt nu over 3,75 miljoen aandelen van de Belgische producent van spraakprogrammatuur.

Van Microsoft is bekend dat het werkt aan een eigen systeem voor spraakherkenning, Whisper genaamd. Het wil deze module opnemen in zijn besturingssystemen. L&H-topman G. Bastiens stelt dat beide bedrijven nadrukkelijk samenwerken. Microsoft en L&H zijn samen bezig met de ontwikkeling van een interface voor spraaktoepassingen, Sapi. De Belgische producent ontwikkelt dit systeem voor Microsoft in licentie.
Volgens Bastiens betekent Whisper geen gevaar voor de eigen activiteiten; Voice Xpress van Lernout & Hauspie biedt volgens hem veel meer mogelijkheden. Op de Cebit-beurs in Hannover presenteerde het bedrijf een versie van een ander L&H-product, het programma Realspeak. Een op een computer in het Engels ingesproken tekst verschijnt tegelijkertijd op het beeldscherm van een tweede apparaat in het Duits.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.