Intel en Mattel tonen eerste product

Op de komende speelgoedbeurs in New York zullen de eerste resultaten zichtbaar zijn van de samenwerking tussen speelgoedfabrikant Mattel en Intel. Een jaar geleden sloten beide bedrijven een samenwerkingsovereenkomst af.

Op de beurs presenteren de bedrijven een elektronische microscoop en een camera die beide op een PC kunnen worden aangesloten. De Intel Play X3-microscoop maakt gebruik van digitale video-technologie. Kinderen kunnen met de microscoop beelden vergroten en tonen en deze later bewerken op de PC. Met de camera kunnen ze opnames maken en deze in een virtuele wereld op de computer weer 'tot leven roepen'.
De microscoop is bedoeld voor kinderen tussen de zes en twaalf jaar, maar ook oudere zullen met dit apparaat veel plezier kunnen beleven. "De mensen waren niet weg te slaan bij de microscoop in ons ontwikkellab", aldus Mary Ann Norris, directielid bij het 'Intel/Mattel Intelligent Speelgoed Laboratorium. De producten komen overigens pas in de herfst van dit jaar op de markt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-05T00:00:00.000Z Redactie Computable