EC rond consultatie over convergentie af

De Europese Commissie heeft de consultatieronde afgerond die volgde op het Groenboek over de samensmelting van telecom, media en IT.

De belangrijkste boodschap die tijdens deze ronde naar voren kwam, luidt dat de nieuwe regelgeving duidelijk, transparant en proportioneel moet zijn en onderscheid aan dient te brengen tussen transmissie en inhoud.
De Commissie zal nu voor het einde van dit jaar hervormingen doorvoeren in de regelgeving omtrent infrastructuur. De regels voor de inhoud zullen als aanvullingen op bestaande wetgeving worden meegenomen.
De Commissie stelde het Groenboek over de convergentie in december 1997 op. Dit boekwerk handelt over de economische implicaties van het samengaan van media, telecom en IT. De bedoeling was om regelgeving op te stellen die inspeelt op deze ontwikkeling. De eerste consultatieronde, die duurde tot mei 1998, maakte duidelijk dat de convergentie van technologische platforms en netwerkinfrastructuur een feit is en dat voor al deze infrastructuren gelijkluidende wetgeving moet gelden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.