Gates schetst toekomstige web lifestyle

Bill Gates legt zich neer bij de loop van het monopolie-proces waarin zijn onderneming verwikkeld is, zo blijkt uit een interview met de Microsoft-topman van de Financial Times van vandaag.

Het interview gaat vooraf aan de voorpublicatie in dezelfde krant van Gates' nieuwe boek,Business @ the Speed of Thought: Using a Digital Nervous System.
Het boek behandelt het komend decennium, waarin bedrijven het tranport van informatie aanzienlijk zullen versnellen. Gates noemt dat deweb workstyle, "waarbij je naar elke interactie met de klant, naar elk document, kan kijken ... Je kan samen met iemand op een ander contiment aan een spreadsheet werken vanachter je desktop-PC." Gates is tegen zogenaamde 'executive information'; hij vindt dat iedereen in een bedrijf toegang tot de benodigde informatie moet hebben, en niet alleen de managers.
Gates will de volgende edities van Windows na 2000 zo bijzonder maken dat concurrenten er niet aan kunnen tippen. Microsoft zal daarom blijven uitkijken naar de marktontwikkelingen en daar steeds op reageren. Hotmail bijvoorbeeld zal uitgebreid worden tot opslagadres. Er komen ook huishoud-netwerk-kits in samenwerking met 3Com. Verder ziet Gates computers als medium voor kranten en boeken, in ultraplatte vorm - allemaal onderdeel van deweb lifestyle.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.