Omzet gegevensopslag stelt NCR teleur

NCR boekte in het eerste kwartaal van dit jaar een netto winst van 3,3 miljoen dollar. In dezelfde periode in 1998 speelde het bedrijf break-even. De omzet bedroeg de afgelopen drie maanden 1,33 miljard dollar, 1,8 procent meer dan een jaar geleden.

NCR poogt de kern van zijn activiteiten te verleggen van server-hardware naar software en diensten. Het bedrijf had daarom gerekend op de teruggang van 40 procent in de verkoop van hardware die geen deel uitmaakt van complete systemen. Afgezien van dit verlies, kreeg NCR 11 procent meer orders binnen.
De werkzaamheden in de gegevensopslag kampten met een achterblijvende vraag. De omzet hieruit daalde met 7 procent naar 113 miljoen. Debet daaraan was vooral Japan, twee jaar geleden nog goed voor 30 procent van de inkomsten uit gegevensopslag, en nu voor 10 procent. Dit had behalve met de economische stand van zaken in het land ook te maken met de bedrijfsvoering, die volgens Mark Hunt, verantwoordelijk voor de divisie gegevensopslag, te wensen overliet. "Bijvoorbeeld de manier waarop orders werden geboekt was verontrustend."
Analisten hechten veel belang aan deze activiteit voor NCR. De omzetdaling leidde dan ook tot een teruggang in de beurskoers. Het bedrijf zelf verwacht dit jaar nog altijd een groei van ten minste 10 procent in deze sector.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.