Microsoft probeerde niemand te misleiden

Microsoft wijt de discrepantie in zijn video-getuigenis van gisteren aan software van online-dienst Prodigy. Tod Nielsen, directeur software-ontwikkelaarsrelaties, verklaart dat een installatieprogramma voor Prodigy een sleutel uit het register van de gefilmde computer had verwijderd.

Op een video-opname, die moest demonstreren dat een Windows 98-computer zonder de Internet Explorer-browser niet goed functioneerde, leek het alsof de gedemonstreerde PC wel degelijk een Internet Explorer bevatte.
Microsoft houdt vol dat het verwijderingsprogramma van computerexpert Edward Felten zijn werk wel degelijk heeft gedaan op de gefilmde computer.
Overheidsgetuige Edward Felten beweert zelf dat Windows 98 prima functioneert nadat zijn software de Internet Explorer heeft verwijderd. Althans, tot het moment dat Microsoft met zijn programma aan de slag ging.
Hoofdaanklager David Boies van het Amerikaanse ministerie van Justitie stelt dat de discrepantie in de video niet hoeft te betekenen dat Microsoft het hof probeerde te misleiden. "Deze fout roept wel twijfels op over de juistheid van de bewering die Microsoft-directeur Allchin deed. Namelijk dat de Explorer niet verwijderd kan worden zonder ernstige schade aan het besturingssysteem", aldus de jurist. Microsoft is het hier pertinent niet mee eens en stelt dat de getuigenis van Allchin stand houdt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-04T00:00:00.000Z Redactie Computable