3Com en Microsoft in thuisnetwerken

3Com en Microsoft werken samen aan de ontwikkeling van apparatuur en software voor thuisnetwerken. De twee bedrijven willen producten bieden die het opzetten en gebruiken van netwerken voor consumenten moeten versimpelen.

De markt voor thuisnetwerken is nog niet bepaald begonnen aan de reeds lang voorspelde grote groei. Toch menen diverse bedrijven, waaronder Intel, Lucent, 3Com en Microsoft, dat dit elk moment kan gebeuren.
Onderzoeksbureau Dataquest voorspelde onlangs nog dat de thuisnetwerkmarkt tegen het jaar 2002 een omzet van 2 miljard dollar zal genereren. Die groei komt voornamelijk voort uit de populariteit van Internet en de dalende prijzen van PC's, aldus de marktanalistenfirma.
"Gezien de trend naar meerdere computers in één huishouden én de groei van breedbandige Internettoegang, verwachten wij voor dit jaar enorme groei in de markt voor thuisnetwerken", zegt Rick Thompson, vice-president voor Microsofts hardware-divisie. De samenwerking met 3Com voorziet ook in de levering van software die computers en netwerkkaarten automatisch configureert en met elkaar verbindt. Hierbij willen de twee verschillende vormen van netwerken bieden, waaronder verbindingen via telefoonlijnen, het electriciteitsnet of Ethernetbekabeling.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-12T00:00:00.000Z Redactie Computable