Compaq samen met Novell in caching

Compaq neemt een licentie op de caching-software van Novell. Daarnaast zullen de twee bedrijven samen speciale, toegewijde hardware ontwikkelen die alleen dienen voor caching, de tussen-opslag van computerdata.

Novell zorgt voor de software en levert die in licentie aan Compaq. Dit bedrijf zal op zijn beurt deze technologie bundelen met de toegewijde caching-computers en zorgdragen voor de verkoop. Analisten verwachten dat ook andere computerfabrikanten licenties zullen nemen op de software van Novell.
De software-leverancier hoopt met deze samenwerking zijn eerste, grote stap te zetten in de markt voor data-caching. Die markt wordt nu gedomineerd door leverancier Inktomi. Dankzij caching-software kunnen bijvoorbeeld Internet-providers gegevens lokaal aanbieden om zo te besparen op netwerkverbindingen.
Novell biedt al enige tijd zijn Border Manager Suite-software, die onder meer versie 3 van de Fastcache Services-software bevat. De programmatuur die het nu aan Compaq in licentie verstrekt, is echter een nieuw product. Een woordvoerder van die computerfabrikant bevestigt de samenwerking met Novell en zegt dat binnen enkele weken een caching-apparaat zal lanceren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-15T00:00:00.000Z Redactie Computable