Amazon breidt uit via drie overnames

Amazon stelt groei boven winst op de korte termijn; het kondigt drie overnames tegelijkertijd aan. De online boekverkoper heeft zijn oog laten vallen op Exchange.com, Accept.com en Alexa Internet, en wil daar 645 miljoen dollar in aandelen voor uittrekken.

Exchange.com uit het Amerikaanse Massachusetts biedt 'moeilijke' antiquarische boeken en muziekopnames onder de Internet-namen Bibliofind en Musicfile. Naar eigen opgave zijn daarop negen miljoen boeken en drie miljoen opnames te vinden. Accept.com, gevestigd in Californië, ontwikkelt technologie om transacties over het Internet te vereenvoudigen. Alexa Internet uit San Francisco biedt een zoeksysteem voor Internet. Vergezeld van advertenties geeft het informatie over pagina's die worden bezocht en stelt het vergelijkbare pagina's voor.
Voor eind juni wil Amazon de overnames afronden. Verder breidt Amazon met ingang van vandaag zijn diensten uit met de mogelijkheid via Internet groeten over te brengen via een assortiment van achthonderd ansichtkaarten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.