Gesprek Microsoft en Justitie mislukt

Na de bekendmaking van de schikking tussen Intel en de Amerikaanse handelscommissie, staken geruchten de kop op dat ook Microsoft en het Ministerie van Justitie aan een dergelijke overeenkomst werken.

Met name rechter Thomas Jackson heeft bij aanvang van het reces aangedrongen op overleg. "Gebruik deze pauze nuttig", zou hij hebben gezegd tegen de advocaten van Microsoft en het departement.
De krantSeattle Times, die verschijnt in de thuisbasis van Microsoft, meldde gisteren dat beide partijen de mogelijkheden voor een schikking aan het onderzoeken zijn. Volgens bronnen is er inderdaad sprake geweest van overleg. De gesprekken zijn inmiddels weer afgebroken, omdat partijen te ver uit elkaar liggen.
De rechtszaken tegen Intel en Microsoft zijn ook niet met elkaar te vergelijken. Intel werd ervan beschuldigd belangrijke informatie achter te houden voor PC-fabrikanten. De beschuldigingen tegen Microsoft zijn fundamenteler, principiëler en uitgebreider. Een schikking lijkt dan ook veel moeilijker te treffen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.