Intel neemt chipfabrikant Level One over

Intel heeft voor 2,2 miljard dollar in aandelen de chipfabrikant Level One Communications overgenomen. De belangrijkste producent van PC-processors verstevigt daarmee zijn positie in de snelgroeiende markt van netwerkchips.

Dit is voor Intel niet alleen de grootste overname uit de geschiedenis, het is tevens de eerste keer dat de chipfabrikant een acquisitie financiert met eigen aandelen.
Met Level One rondt Intel een offensief af richting de markt van netwerkproducten: netwerkkaarten, moederborden, en andere apparaten voor huishoudens en bedrijfsleven. Level One fabriceert halfgeleiders voor telecom- en datanetwerken. Het bedrijft ontwikkelt chips voor 'gemengde signalen', een combinatie van analoge en digitale technologie. Die chips worden toegepast in lokale netwerken en wan's.
Intel is blij met de overname. "We zijn klein in de netwerkwereld en doen vandaag de dag niet mee in die markt. Dat is de reden van deze overname", aldus Mark Christensen, vice-president van Intel.
Analist Ashok Kumar van Piper Jaffray vindt de overname een verstandige zet van Intel. "De chips zijn nog steeds de kroonjuwelen van de onderneming", en dan met name de processors voor de servers en zware werkstations. "Maar zonder de extra bandbreedte en snelheid voor gebruikers is het nogal moeilijk klanten te trekken naar deze profijtelijke markt van high-end chips".

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-05T00:00:00.000Z Redactie Computable