Pointcast is aangekocht door Idealab

Investeringsmaatschappij Idealab, gespecialiseerd in Internet, heeft het bedrijf Pointcast gekocht. Hoeveel geld met de overname gemoeid is, hebben beide partijen niet bekendgemaakt. De ontwikkelaar van push-technologie zal worden samengevoegd met Launchpad Technologies, al langer onderdeel van Idealab.

Pointcast bestaat sinds 1992. In februari 1996 kwam het bedrijf met zijn client-software, in eerste instantie gericht op Amerikaanse gebruikers. Kort daarna werd Idealab opgericht door Internet-ondernemer Bill Gross. Het bezit ondertussen twintig bedrijven, waaronder Citysearch, Cooking.com, Goto.com, Etoys, Wedding Channel en Tickets.com.
Pointcast kondigde eerder aan naar de beurs te gaan. Kort voor het zover was, trok het bedrijf zijn aanvraag in, omdat het liever op zoek ging naar een 'strategische partner'.
Later dit jaar zal Pointcast komen met nieuwe client-software. Daarin zal dan waarschijnlijk de techniek worden opgenomen van Launchpad, ontwikkelaar van het systeem voor elektronische handel eWallet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.