Linux krijgt Opera en Windows-software

Het 'open source' besturingssysteem Linux krijgt een eigen versie van de slanke Opera-webbrowser en toegang tot de stortvloed aan Windows-applicaties. Dit laatste moet gebeuren dankzij de 'open' Wine-software van freeware-ontwikkelaars.

De nieuwste versie van die programmatuur kwam eind vorige maand uit en werd gedemonstreerd op de Linuxworld-conferentie van vorige week. Daar huldigde ook Corel-president Michael Cowpland het Wine-project, dat al sinds oktober vorig jaar steun geniet van zijn bedrijf. De softwareleverancier hoopt dan ook zijn producten te kunnen verkopen op het Linux-platform. Cowpland beloofde dat Corel eind dit jaar zijn complete pakket kantoorapplicaties zal hebben overgezet naar Linux.
Verder kondigden de Noorse bedrijven Opera Software en Troll Tech aan dat zijn samen de browser van eerstgenoemde leverancier zullen uitbrengen voor het Linux-platform. Opera is een slanke webbrowser die veelgeroemd is vanwege de lichte systeemeisen en de algehele gebruiksvriendelijkheid. De twee verse partners toonden tijdens Linuxworld alvast een prototype van hun software. De Linux-versie van Opera is gebaseerd op het applicatie-ontwikkelpakket Qt van Troll Tech, dat ook gebruikt wordt voor de grafische Linux-interface KDE (K Desktop Environment).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.