Windows heeft privacy-probleem

Microsoft geeft toe dat zijn Windows 98 een uniek serienummer genereert dat deels wordt opgenomen in elektronische documenten. Dit identificatiesignaal is in principe te gebruiken om de identiteit van auteurs op te sporen.

De softwareleverancier onthult ook dat hij nu onderzoekt of langs die weg serienummers van klanten verzameld worden, zelfs als die gebruikers hebben aangegeven geen informatie te willen vrijgeven. "Indien dit het geval is, gaat het om een bug", probeert Windows-productmanager Robert Bennett van Microsoft gerust te stellen. "Als dat inderdaad gebeurt, zullen wij die fout absoluut herstellen."
De Amerikaanse programmeur Richard Smith, tevens president van Phar Lap Software, ontdekte dit verschijnsel vorige week. Documenten die gemaakt zijn met Microsofts tekstverwerker Word en spreadsheetprogramma Excel op Windows 98 bevatten een uniek nummer. Dat getal is verborgen in de coderegels van het document en verschilt voor elke computer.
Eenzelfde programmahandeling vindt plaats wanneer gebruikers hun exemplaar van Windows 98 registreren bij Microsoft. Dit 32-bit Windows-nummer zou zelfs doorgegeven worden wanneer klanten de optie hebben aangevinkt geen informatie over hun computer aan Microsoft te willen verstrekken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-08T00:00:00.000Z Redactie Computable