Intel en FTC treffen schikking

Intel heeft gistermiddag een schikking getroffen met de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) betreffende de antitrustzaak die vandaag van start zou gaan. De juristen van beide partijen hebben een gezamenlijke motie ingediend bij het secretariaat van de FTC om de zaak te schrappen.

De chipfabrikant en de overheidsinstantie hebben het afgelopen weekend nog overleg gevoerd en zijn tot overeenstemming gekomen. De voorwaarden hiervan zijn vooralsnog onbekend. "Wij zullen de details niet bespreken totdat de commissie de tijd heeft gehad het voorstel te bekijken en erover te stemmen", aldus Intel-woordvoerder Chuck Malloy. "Wij zijn hoe dan ook tevreden met de overeenkomst en vooral gelukkig over het vermijden van een langdurig en kostbaar proces."
President Craig Barrett uitte ook zijn blijdschap over de schikking: "Dit is een win/win-situatie voor beide partijen die tot stand is gekomen door een constructieve dialoog." De FTC moet nog wel haar uiteindelijke goedkeuring aan de schikking hechten, aangezien die is bereikt met een onderafdeling van de handelscommissie, de Klachtenraad (Complaint Counsel). Indien de overheidsinstantie de overeenkomst afwijst, zal de inhoud ervan niet publiekelijk bekend worden gemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.