Novell lanceert verzwaard NDS

Novell lanceert een nieuwe versie van zijn Directory Services (NDS). Deze versie kan één miljard objecten beheren. Hiermee wil de softwareleverancier vooral Internet-providers (isp's) en zeer grote bedrijven lokken.

Het bedrijf komt de komende maanden met hele reeks aankondigingen die specifiek bedoeld zijn voor de isp-markt. In mei onthult Novell bijvoorbeeld een Internet-berichtensysteem, dat momenteel nog de codenaam Liberty draagt. Isp's kunnen met die software alle informatie van hun gebruikers combineren, ook als die gegevens zich op verschillende systemen bevinden.
Hieronder valt ook informatie van rekeningsystemen, beheerapplicaties voor deaccounts van gebruikers, configuratiehulpmiddelen voor apparaten en berichtensoftware van andere leveranciers. "Het voornaamste probleem van berichtensystemen voor isp's is de schaalbaarheid. Het is duur om uit te breiden en dat goed te beheren, dus hebben wij nu een goedkope, schaalbare oplossing gemaakt", aldus productmarketingmanager Tracy Thayne.
Daarnaast werkt Novell aan een gepersonaliseerde versie van NDS. Daarmee kunnen individuele gebruikers op verschillende systemen een digitale identiteit bijhouden en beheren. "Klanten kunnen al hun persoonlijke informatie bewaren in één verplaatsbare directory, die is gehuisvest bij een Internet-aanbieder of op een palmcomputer", legt Thayne uit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-09T00:00:00.000Z Redactie Computable