VLSI scherpt verdediging aan

Vlsi Technologies verscherpt zijn gifpil-verdediging tegen Philips Electronics' vijandige overnamebod ter waarde van 777 miljoen dollar. Daarnaast voorspelt Vlsi dat dit jaar de doorbraak zal zien van zijn Bluetooth-technologie voor draadloze communicatie tussen elektronische producten.

De directieraad van het Amerikaanse bedrijf heeft gisteren zijn verdediging tegen vijandelijke overnames versterkt. De gifpil-constructie wordt nu geactiveerd wanneer een nieuwe aandeelhouder meer dan 10 procent van het bedrijf in bezit krijgt. Die grens lag eerst op 20 procent.
Wanneer die limiet doorbroken wordt, krijgen de andere, 'oude' aandeelhouders de mogelijkheid nieuwe aandelen te kopen voor ruwweg de helft van de marktprijs. Dat maakt het voor nieuwe aandeelhouders veel moeilijker en vooral duurder om een meerderheidsbelang in Vlsi te verkrijgen.
Verder wil de Amerikaanse chipfabrikant investeerders en aandeelhouders gerust stellen met de mededeling dat zijn Bluetooth-technologie in 1999 echt zal doorbreken. Bluetooth biedt apparaten als mobiele telefoons, draagbare computers en organisers communicatie met elkaar door middel van radiografische verbindingen. Deze technologie is een de facto standaard dankzij de steun van meer dan vierhonderd elektronicafabrikanten.
Philips is met name geïnteresseerd in Bluetooth, maar ook in Vlsi's Velocity Standard Communication Platform. Die technologie versnelt de ontwikkeling van speciale chips voor eenvoudige elektronica.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-11T00:00:00.000Z Redactie Computable