XML wint brede steun

De webtechnologie XML (Extensible Markup Language) wint steun van bedrijven als Sun Microsystems, Adobe, Microsoft en Software AG, die elk als eerste met XML-producten op de markt willen komen. Verder bieden Sun en Adobe een beloning van negentigduizend dollar voor de eerste XSL-implementatie (Extensible Style Sheets).

XSL, nu nog een werkschets van het World Wide Web Consortium (W3C), is een technologie waarmee website-ontwikkelaars XML-documenten kunnen uitrusten met een specifieke indeling (formattering) wat betreft structuur, opbouw, inhoudstabel en andere opmaakelementen.
Sun belooft ook XML te ondersteunen in zijn programmeertaal annex platform Java. Het bedrijf ontwikkelt een XML-extensie voor Java om zo de twee ontwikkeltechnologieën met elkaar te verbinden. De extensie, die de vorm krijgt van een api (application program interface), wordt ontwikkeld via het Java Community Process. Hierbij luistert Sun naar suggesties van meerdere ontwikkelaars en bedrijven om de Java-standaard uit te breiden.
Diverse voorstanders van XML, waaronder Sun, IBM en Microsoft, hebben elk al programma's ontwikkeld die Java-applicaties in staat stellen XML-pagina's te verwerken. De nu aangekondigde extensie moet dit proces standaardiseren. Verder hebben Microsoft en Software AG plannen aangekondigd om XML-servers te ontwikkelen die bedrijven helpen bij het efficiënt uitwisselen van informatie middels de webtaal.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-11T00:00:00.000Z Redactie Computable