Amazon verhoogt verlies bij grotere omzet

Internet-verkoopbedrijf Amazon.com leed in het eerste kwartaal van dit jaar een nettoverlies van 61,7 miljoen dollar, maar wist toch een grotere omzet te halen dan verwacht. De omzet steeg met 236 procent naar 293,6 miljoen dollar.

De firma haalde in het eerste kwartaal vorig jaar nog een verlies van 'slechts' 10,4 miljoen dollar op een omzet van 87,3 miljoen dollar. In het laatste kwartaal van vorig jaar verloor Amazon 46,4 miljoen dollar.
Het bedrijf zegt dat grotere uitgaven en enkele overnames verantwoordelijk zijn voor de sterke stijging van de verliezen. Amazon heeft de laatste maanden aanzienlijk meer uitgegeven doordat het zijn distributie-infrastructuur verder uitbreidde, marketingactiviteiten opvoerde en nieuwe markten betrad.
De totale kosten voor bedrijfsvoering stegen hierdoor van 29,3 miljoen dollar in de eerste periode van 1998 naar 120,7 miljoen dollar in het eerste kwartaal dit jaar.
Verder heeft het bedrijf onlangs een nieuwe veiling-site geopend, die vooralsnog niet bepaald bijdraagt aan vermindering van de verliezen. "Je moet dit zien als investeringen voor de lange tot zeer lange termijn", aldus directeur Jeff Bezos van Amazon.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.