Microsoft beïnvloedde klanten

Microsoft heeft klanten aangespoord Internet Explorer te promoten en de browser van rivaal Netscape te laten vallen. Dit blijkt uit de getuigenis gisteren van William Poole, werknemer van de softwaremaker.

De advocaat van het ministerie van Justitie toonde een email van Bill Gates waarin de miljardair de onderhandelingen beschreef met Scott Cook, oprichter van softwarefabrikant Intuit.
"Ik maakte hem duidelijk dat als wij iets voor hem (Cook, red.) kunnen doen wat ons ongeveer één miljoen dollar kost, in ruil voor de overstap (van Intuit, red.) naar een andere browser, ik dat zal doen", schreef Gates in 1996. Enkele maanden later tekende Intuit een overeenkomst met Microsoft. Poole was betrokken bij de onderhandelingen met Intuit.
Vandaag zullen de advocaten Poole verder ondervragen. De verwachting is dat Microsoft morgen zijn volgende getuige Cameron Myhrvold zal oproepen. Deze vice-president van de onderneming heeft in zijn schriftelijke verklaring aangegeven dat Microsoft juist de concurrentie op de markt van Internet-software heeft aangewakkerd. De verliezen die Netscape heeft geleden zijn aan de fouten van dit bedrijf zelf te wijten, aldus Myhrvold.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-09T00:00:00.000Z Redactie Computable