Akkoord IBM en Dell over samenwerking

IBM gaat essentiële onderdelen voor de personal computers van Dell produceren. Hiertoe hebben beide computerbedrijven gisteren een contract getekend. De overeenkomst vertegenwoordigt een waarde van zestien miljard dollar en geldt voor een periode van zeven jaar.

Volgens analisten is dit de grootste bevoorradingsovereenkomst in de geschiedenis van de computerindustrie. IBM zal Dell voortaan voorzien van PC-componenten, waaronder harde schijven, chips, netwerkapparatuur en beeldschermen.
Dell betrekt deze onderdelen bij IBM om zijn nieuwe, zelf-ontwikkelde productreeksen uit te breiden, met name servers, opslagsystemen en laptopcomputers. De twee kersverse partners verklaarden op een gezamenlijke persconferentie in New York dat dit slechts de eerste stap is in hun hechte samenwerking die in de toekomst meer bevoorradingsregelingen zal omvatten.
Op de lange termijn houdt dit een flinke groei in voor IBM's divisie voor componentenbevoorrading, inmiddels één van de snelst groeiende takken van de computerreus. Sinds de oprichting in 1993 is die afdeling 44 procent gegroeid. Dat resulteerde vorig jaar in een omzet van 6,6 miljard dollar. De zestien miljard dollar geldt over de zeven jaar, de totale periode van de overeenkomst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-05T00:00:00.000Z Redactie Computable