Siemens zet Amerikaanse dochter op

Siemens AG wil in de snelgroeiende markt voor datanetwerken stappen door een nieuwe Amerikaanse dochteronderneming op te richten. Hiervoor neemt het Duitse bedrijf twee privé-ondernemingen in de Verenigde Staten over, investeert het in een derde bedrijf en huurt het een topdirecteur in van IBM.

Siemens is nu ook verwikkeld in voorlopige gesprekken met 3Com over de aankoop van diens netwerkdivisie. Die afdeling verkoopt apparatuur aan telefoonmaatschappijen. Hiermee zou een bedrag van 1,2 miljard dollar gemoeid zijn.
De directie wil aanstaande maandag onthullen dat het Castle Networks en Argon Networks overneemt voor respectievelijk driehonderd- en 240 miljoen dollar in contanten. Beide netwerkbedrijven bevinden zich in de staat Massachusetts. Daarnaast koopt Siemens zich voor dertig miljoen dollar in bij het Californische Accelerated Networks.
Siemens brengt deze overnames en investeringen onder in een nog op te richten dochter die in Boston zal worden gehuisvest. Berichten doen de ronde dat dit nieuwe bedrijf de eerste divisie kan zijn die niet de Siemens-naam draagt. Desondanks is de interne codenaam 'Siemens.com'. Het bedrijf rond nu een overeenkomst af om Martin Clague, algemeen directeur van IBM's divisie voor Global Network Computing Solutions, aan te trekken voor het leiden van de nieuwe onderneming.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-04T00:00:00.000Z Redactie Computable